Produkty zbożowe bezglutenowe
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin.





Owsianka błonnikowa z malinami i borówkami bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 350 g - VERIVAL
24,11 złObecnie brak na stanie
Owsianka proteinowa z borówką i bananem bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 350 g - VERIVAL
26,73 złObecnie brak na stanie
Owsianka proteinowa z kakao i bananem bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 350 g - VERIVAL
26,73 złObecnie brak na stanie
Owsianka z jagodami goji i nasionami chia bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 400 g - TURTLE
25,45 złObecnie brak na stanie
Owsianka z owocami leśnymi bez dodatku cukrów bezglutenowa demeter BIO 400 g - BAUCK HOF
20,77 złObecnie brak na stanie
Papier na spring rollsy i sajgonki bezglutenowy BIO (10 szt.) 100 g - AMAIZIN
8,27 złObecnie brak na stanie

Współczesna dieta jest oparta w dużej mierze na produktach zbożowych. Jak się okazuje wiele osób takiej diety nie toleruje, głównie z powodu zawartego w najpopularniejszych zbożach (pszenica, żyto, jęczmień) glutenu.
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin. Przepisy muszą być lekko modyfikowane, ale nie ma to wpływu na efekt końcowy.
Niezwykle warte nadmienienia jest to, że produkty bezglutenowe są niebywale zdrowe. Zazwyczaj po przejściu na taką dietę, jak ręką odjął przechodzą bóle brzucha, problemy ze skórą oraz inne dolegliwości.
