Chleb naan BIO 240 g - TERRASANA
Opis
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, sól morska, białko grochu*, płatki ziemniaczane*, czarnuszka*, substancja zagęszczająca: guma guar*, drożdże*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Naan to indyjski placek, który towarzyszy curry lub dipowi. Włóż do piekarnika na 5-6 minut i podawaj z indyjskim curry lub oczywiście z ulubionymi pastami i dipami. Pyszny również jako spód do pizzy! Naan jest substytutem ryżu w indyjskim curry. Jako wieczorna przekąska, dobrze maczać w hummusie lub smarowidłach. Nadaje się również jako podstawa pizzy.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Chlebek wyjąć z opakowania, lekko zwilżyć wodą i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 5-6 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 814 kJ/193 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 34 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 6,9 g
Sól: 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO, ORZECHY, GORCZYCĘ, ŁUBIN i NASIONA SEZAMU
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8713576004045 |
|---|---|
| Weight | 0.300000 |
| Manufacturer | TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne) |
| Adres producenta | Terrasana natuurvoeding b.v., waaier 10, 2451 leimuiden |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 60 |

