Fasolka czarna BIO 500 g - THE PLANET
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czarna 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1342 kJ/318 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 47 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 22 g
Sól 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5902596171834 |
|---|---|
| Weight | 0.520000 |
| Manufacturer | THE PLANET (Zakupy przyjazne Ziemi) |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 60 |
| Kraj pochodzenia składników | Chiny |

