Sos waniliowy bezglutenowy BIO (2 x 16 g) 32 g - BIOVEGAN
Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Dodatkowe informacje
| EAN | 4005394286272 |
|---|---|
| Weight | 0.050000 |
| Manufacturer | . SKLEP RZESZÓW - produkty dodatkowe |
| Adres producenta | Biovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
| Bezglutenowy - deklaracja | Bez glutenu (deklaracja) |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 120 |

