Kaszka kukurydziana BIO 500 g - BIO PLANET
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna kaszka kukurydziana 100 %.
OPIS
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską sycącą mamałygę, która wyśmienicie smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej placki, puddingi i ciasta.
Źródło błonnika pokarmowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu około 10 - 15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1440 kJ/340 kcal
Tłuszcz 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 4,1 g
Białko 6,6 g
Sól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5907814664464 |
|---|---|
| Weight | 0.520000 |
| Manufacturer | BIO PLANET - seria RÓŻOWA (płatki, otręby, musli) |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 60 |
| Kraj pochodzenia składników | Polska |

