Makaron BIO KRAJANKA Z JAJAMI STRUSIMI 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)
Opis
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA strusie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %.
OPIS
Makaron rzemieślniczy wyrabiany wyłącznie z ekologicznej semoliny oraz świeżo wybijanych jaj strusich pozyskiwanych z polskich gospodarstw rolnych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna: 687 kJ/162 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,46 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 6,1 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5901902008772 |
|---|---|
| Weight | 0.270000 |
| Manufacturer | BARTOLINI (makarony) |
| Adres producenta | P.p.h. tabit sp. z o.o., kołłątaja 44, 05-402 otwock |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 120 |

