Makaron nitki niskobiałkowy bezglutenowy 250 g - GLUTENEX
Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia PSZENNA bezglutenowa, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, przyprawa: kurkuma (0,04 %).
OPIS
Makaron nitki niskobiałkowy to doskonały wybór dla osób na diecie niskobiałkowej, które nie chcą rezygnować ze smaku. Doskonale sprawdza się w zupach oraz w daniach głównych, zapewniając przyjemność jedzenia przy jednoczesnym dbaniu o potrzeby żywieniowe. Smak, który zachwyca, w połączeniu z lekką formułą – codziennie!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w osolonej wodzie, na wolnym ogniu około 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed odcedzeniem dolać zimnej wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1584 kJ/373 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,31 g
Fenyloalanina: 49 mg
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5901866000140 |
---|---|
Weight | 0.530000 |
Manufacturer | GLUTENEX (chleby, ciastka, makarony) |
Adres producenta | Glutenex sp. z o.o. sady, ludowa 6, 62-080 tarnowo podgórne |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Bezglutenowy - deklaracja | Bez glutenu (deklaracja) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 120 |