Makaron (semolinowy) penne BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
(semolina) mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1478 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 3,1 g
Błonnik - 2,9 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8009004110021 |
|---|---|
| Weight | 0.540000 |
| Manufacturer | ALCE NERO (włoskie produkty) |
| Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Włochy |









