Olej rzepakowy do gotowania i smażenia omega-3 BIO 1 L - NATURAVENA
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny olej rzepakowy rafinowany 100 %
OPIS
Olej rzepakowy do gotowania i smażenia ma neutralny smak i zapach. Polecamy do potraw zimnych i gorących oraz do głębokiego smażenia nieprzekraczającego 220 °C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 3425 kJ/833 kcal
Tłuszcz: 93 g
w tym:
kwasy nasycone: 7,7 g
jednonienasycone: 64 g
wielonienasycone: 21 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Kwas alfa-linolenowy (kwas tłuszczowy omega-3): 4,8 g
Witaminy:
Witamina E: 14,69 mg (122 %*)
Witamina K: 66,94 µg (89 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej).
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5902425050705 |
|---|---|
| Weight | 0.970000 |
| Manufacturer | NATURAVENA |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Rolnictwo ue |

