Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno omega-3 BIO 1 L - EKKO
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny olej rzepakowy rafinowany tłoczony na zimno.
OPIS
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K.
Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza.
Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz: <99,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 66 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 23 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g
Omega-3: 5,52 g
Kwas oleinowy: 61,76 g
Witamina E: 15,87 mg (132 %)**
Witamina K: 72,3 µg (94,6 %)**
** - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od otwarcia.
Dodatkowe informacje
EAN | 4779048081222 |
---|---|
Weight | 0.840000 |
Manufacturer | EKKO (oleje) |
Adres producenta | Uab ekko lt, raudondvaris village 1, raudondvaris, lt-32101 zarasai district, lithuania |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 120 |
Kraj pochodzenia składników | Litwa |