Olej z zarodków rzepaku do smażenia tłoczony na zimno BIO 500 ml - OLANDIA
Opis
SKŁADNIKI
100 % olej z zarodków rzepaku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu.
Dzięki obniżeniu zawartości kwasów wielonienasyconych i podwyższeniu jednonienasyconych olej jest odporniejszy na działanie wysokiej temperatury. Stosując te oleje do smażenia możemy zastępować w kuchni nasycone tłuszcze zwierzęce nienasyconymi tłuszczami roślinnymi. Przewagą tego produktu w stosunku do olejów rafinowanych jest wysoka zawartości kwasów jednonienasyconych oraz obecność tokoferoli – witamina E, fosfolipidów, polifenoli czy karotenoidów. Zestaw 3 olejów z zarodków rzepaku pozwala zastąpić w kuchni wszystkie inne tłuszcze niezbędne do pieczenia, smażenia i gotowania.
Temperatura dymienia do 210 stopni Celsjusza.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 70 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 22,8 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902020648543 |
---|---|
Weight | 0.920000 |
Manufacturer | OLANDIA (oleje) |
Adres producenta | Złoto polskie - family business spółka cywilna barbara wolniak,adam wolniak,agnieszka werbińska, joanna kusek, piwna 5, 62-800 kalisz |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 60 |