Roślinny zamiennik 40 jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 128 g - CULTURED FOODS

SKU
B5907222657584
W magazynie
Udostępnij
Zaloguj się, aby otrzymać Zielone Monety za udostępnienie!
Roślinny zamiennik 40 jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 128 g - CULTURED FOODS jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.

OPIS
vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
Nie nadaje się na jajecznicę oraz omlet.
Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 27 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5907222657584
Weight0.160000
ManufacturerCULTURED FOODS (zamienniki wegańskie)
Adres producentaCultured foods sp. z o.o. mościckiego 1, 24-110 puławy
Wegetariański

Wegetariański

Wegański

Wegański

Bezglutenowy

Bez glutenu (w składnikach)

Bezglutenowy - deklaracjaBez glutenu (deklaracja)
Cukier

Bez cukru (w składnikach)

Termin przydatności90

Opinie

Dostawa i zwroty

Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.