Sos pomidorowy passata BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
pomidory* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 139 kJ/33 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,4 g
Błonnik - 2,7 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
NAGRODY
Produkt zdobył wyróżnienie na Targach NATURA FOOD i beECO w konkursie „Złoty Medal NATURA FOOD 2018”.
Dodatkowe informacje
EAN | 8009004810679 |
---|---|
Weight | 0.800000 |
Manufacturer | ALCE NERO (włoskie produkty) |
Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 180 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |