Sos pomidorowy passata (z pomidorów żółtych) BIO 350 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
pomidory żółte* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienicie smakuje z włoskim makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 139 kJ / 33 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,1 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8009004814981 |
|---|---|
| Weight | 0.560000 |
| Manufacturer | ALCE NERO (włoskie produkty) |
| Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 206 |
| Kraj pochodzenia składników | Włochy |

