Sos pomidorowy z bazylią BIO 350 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
pomidory* (91 %) (przecier pomidorowy*, przecier pomidorowy podwójnie skoncentrowany*), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (4 %), bazylia* (2,3 %), sól, cebula*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Uniwersalny sos pomidorowy z dodatkiem świeżej bazylii, która jest powszechnie stosowanym dodatkiem w kuchni włoskiej. Jest to sos dla osób ceniących sobie klasyczny smak – doskonale łączy się niemal ze wszystkimi rodzajami makaronów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 323 kJ/ 77 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 7,1 g
w tym cukry: 6,0 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 1,8 g
Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Dodatkowe informacje
EAN | 8009004811577 |
---|---|
Weight | 0.540000 |
Manufacturer | ALCE NERO (włoskie produkty) |
Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Termin przydatności | 120 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |