Wafle z sorgo i amarantusa bezglutenowe BIO 120 g - FIORENTINI
Opis
SKŁADNIKI
sorgo* (89,5 %), amarantus* (10 %) sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wafle zbożowe stanowią najlepszy zamiennik tradycyjnych batonów. Poręczna paczka zmieści się do torby treningowej, plecaka czy torebki. Miej je zawsze przy sobie i chrup na okrągło! To przekąska idealna do pracy, szkoły, na spacer czy wycieczkę górską.
Źródło fosforu i magnezu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1669 kJ/394 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 79 g
w tym cukry - 0,4 g
Błonnik - 5,1 g
Białko - 10 g
Sól - 0,7 g
Fosfor - 247 mg (35 %)**
Magnez - 104 mg (28 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dodatkowe informacje
| EAN | 8002885007558 |
|---|---|
| Weight | 0.150000 |
| Manufacturer | FIORENTINI (przekąski bezglutenowe) |
| Adres producenta | Fiorentini alimentari spa, strada del francese 156, 10156 torino |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
| Bezglutenowy - deklaracja | Bez glutenu (deklaracja) |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 60 |









