Baobab sproszkowany BIO 150 g - BIO PLANET SUPERFOODS

16,11 zł
W magazynie
Baobab sproszkowany BIO 150 g - BIO PLANET SUPERFOODS jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
ekologiczny suszony miąższ owoców baobabu 100 %.

OPIS
Ekologiczny sproszkowany baobab powstaje ze zmielonego miąższu owoców baobabu. Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem. Stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, sałatek, jogurtów i innych deserów. Zalecamy spożywać nie więcej niż 4 łyżeczki dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania produktu zalecane jest picie dużej ilości płynów.

ZALECANE SPOŻYCIE
14 g dziennie tj. 2 miarki dołączone do produktu. Zawartość witamin i składników mineralnych w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: witamina C 26,93 mg (34 %*), witamina B6 0,35 mg (25 %*), niacyna 2,43 mg (15 %*).
Witamina C, B6 i niacyna pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Podczas spożywania produktu zalecane jest picie dużej ilości płynów.

UWAGA
spożywać nie więcej niż 4 łyżeczki dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania produktu zalecane jest picie dużej ilości płynów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 941 kJ/228 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 28 g
w tym cukry 19 g
Błonnik 53 g
Białko 2,4 g
Sól 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5902175861446
Weight0.170000
ManufacturerBIO PLANET - seria SUPERFOODS
Adres producentaBio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Wegetariański

Wegetariański

Wegański

Wegański

Bezglutenowy

Bez glutenu (w składnikach)

Cukier

Bez cukru (w składnikach)

Termin przydatności90
Kraj pochodzenia składnikówRepublika południowej afryki

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: