Baton z nadzieniem kokos - mango - chrupki zbożowe w polewie z mlecznej czekolady fair trade BIO 33 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
czekolada mleczna* (30 %) (cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, miazga kakaowa*, odtłuszczone MLEKO w proszku*, laska wanilii*), cukier trzcinowy*, MLEKO pełne w proszku*, płatki kokosowe* (12 %), olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, chrupki zbożowe* (ryż*, cukier trzcinowy*, kukurydza*, sól) (5 %), suszone mango* (5 %), tłuszcz MLECZNY*, laska wanilii*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 40 %. Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade: kakao, cukier, kokos, mango i wanilia; ogółem 65 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2331 kJ/555 kcal
Tłuszcz: 38 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 42 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0,28 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY i ORZESZKI ZIEMNE
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym (16-18°C), suchym i pozbawionym zapachu miejscu
Dodatkowe informacje
EAN | 8009004901353 |
---|---|
Weight | 0.040000 |
Manufacturer | ALCE NERO (włoskie produkty) |
Adres producenta | Chocolat stella sa via alle gerre 28 6512 giubiasco ch |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Certyfikat inny | Fair trade |
Wegetariański | Wegetariański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Termin przydatności | 45 |