Ciasto kadayif nitki 200 g - VIANDS (BEYBABA)
Opis
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA, woda, sól.
OPIS
Ciasto kataifi (kadayif) to cienkie, nitkowate ciasto, które jest popularne w kuchniach Bliskiego Wschodu. To makaronowe ciasto jest chrupiące i kruche, a po upieczeniu złociste.
Przeznaczenie do dubajskiej czekolady, lodów i deserów.
Można je usmażyć z odpowiednią ilością MASŁA lub margaryny i używać jako składnika nadzienia do ciast, jako dodatek między warstwami czekolady i do dekoracji tortów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1630 kJ / 390 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 80,1 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 11 g
Sól: 0,20 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym i wolnym od wilgoci miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Dodatkowe informacje
EAN | 8682054510920 |
---|---|
Weight | 0.230000 |
Manufacturer | VIANDS (soki, inne) |
Adres producenta | Viands sp. z o.o., spółdzielcza 3 , 05-600 grójec |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 90 |
Kraj pochodzenia składników | Turcja |