Cukier trzcinowy mascobado bezglutenowy BIO 500 g - ALTERNATIVA3

20,38 zł
W magazynie
Cukier trzcinowy mascobado bezglutenowy BIO 500 g - ALTERNATIVA3 jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.

OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93,6 g
w tym cukry: 90,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN8435030563003
Weight0.520000
ManufacturerALTERNATIVA3 (kawy, lizaki, cukier, kakao)
Adres producentaAlternativa3 s.c.c.l, cr. ctra. castellar 526, 8227 terrassa (barcelona)
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Wegetariański

Wegetariański

Wegański

Wegański

Bezglutenowy

Bez glutenu (w składnikach)

Bezglutenowy - deklaracjaBez glutenu (deklaracja)
Termin przydatności120
Kraj pochodzenia składnikówFilipiny

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: