Cukier wanilinowy bezglutenowy 32 g - CELIKO

1,12 zł
W magazynie
Cukier wanilinowy bezglutenowy 32 g - CELIKO jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
cukier, aromat: etylowanilina.

OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

Przepis na ciasto drożdżowe
Składniki:
- 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
- 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Sposób przyrządzenia:
1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.
4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5900038002401
Weight0.040000
ManufacturerCELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Adres producentaCeliko sa ul. św. antoniego 71, 61-359 poznań
Wegetariański

Wegetariański

Wegański

Wegański

Bezglutenowy

Bez glutenu (w składnikach)

Bezglutenowy - deklaracjaBez glutenu (deklaracja)
Termin przydatności90

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: