Czekolada gorzka 70 % bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 60 g - BENJAMISSIMO
Opis
SKŁADNIKI
miazga kakaowa*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), wanilia Bourbon*, sól himalajska. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 70 %
OPIS
Sprawdzi się jako przekąska, dodatek do kawy lub element deserów. Idealna na każdą okazję.
Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Produkt odpowiedni dla wegan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2201 kJ/ 533 kcal
Tłuszcz: 42 g
w tym kwasy nasycone: 26 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 0,5 g
w tym poliole: 30 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, PISTACJE, ORZECHY NERKOWCA, ORZESZKI ZIEMNE i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i zacienionym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Dodatkowe informacje
EAN | 3800236132394 |
---|---|
Weight | 0.080000 |
Manufacturer | BENJAMISSIMO (czekolady, migdały, orzeszki) |
Adres producenta | Bio benjamin ood iskarsko shose blvd. 9a, 1528 iskar refinery, sofia, bulgaria |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Bezglutenowy - deklaracja | Bez glutenu (deklaracja) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 90 |