Czekolada gorzka z orzechami laskowymi BIO 100 g - RAPUNZEL
Opis
SKŁADNIKI
miazga kakaowa*, cukier trzcinowy Cristallino*, ORZECHY LASKOWE* (20 %), tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*), wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Masa kakaowa minimum 60 %.
OPIS
Jest to połączenie idealne, które zawsze poprawi humor! Jedzenie czekolady sprzyja wytwarzaniu endorfin, dlatego poprawa humoru jest udowodniona naukowo! Czekolada jest bardzo orzechowa - chrupiące ORZECHY to aż 20 % w całej tabliczce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2470 kJ/595 kcal
Tłuszcz: 43 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 32 g
Błonnik: 8,1 g
Białko: 8,9 g
Sól: 0,08 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i inne ORZECHY
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dodatkowe informacje
EAN | 4006040413509 |
---|---|
Weight | 0.110000 |
Manufacturer | RAPUNZEL (makarony, czekolady, oleje, kremy orz.) |
Adres producenta | Rapunzel naturkost gmbh, rapunzelstrabe 1, d-87764 legau |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Termin przydatności | 60 |
Kraj pochodzenia składników | - |