Konfitura z czarnej porzeczki 320 g - KROKUS
Opis
SKŁADNIKI
czarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) - zapobiega scukrzeniu.
OPIS
Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu
Czarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfiturę z czarnych porzeczek możemy podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.
Konfitura z czarnych porzeczek:
- całe owoce w gęstym syropie
- wyrazisty słodko-kwaśny, porzeczkowy smak
- intensywny kolor
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1148 kJ/274 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 65 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dodatkowe informacje
EAN | 5906732623065 |
---|---|
Weight | 0.570000 |
Manufacturer | KROKUS (przetwory owocowe i warzywne) |
Adres producenta | Krokus przetwórnia owoców i warzyw czesław caryk sp.j. pająków 25 b, 26-704 przyłęk |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Termin przydatności | 90 |
Kraj pochodzenia składników | Polska |