Leczo roślinne z pieczarkami bezglutenowe 470 g - PRIMAVIKA
Opis
SKŁADNIKI
woda, cebula 27 %, papryka 21 %, marchew, pieczarki 13 %, koncentrat pomidorowy 13 %, cukier, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, sól, suszone warzywa (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por), przyprawy, zioła (zawierają SELER), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
OPIS
Danie składające się z pieczarek i warzyw zawieszonych w sosie pomidorowym. Niska zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczów nasyconych. Produkt pasteryzowany.
Spożywać na zimno lub najlepiej na ciepło jako samodzielne danie. Można dodatkowo podać z duszonym mięsem, wędliną, proteiną sojową czy serem tofu. Podawać z ziemniakami, pieczywem, ryżem itp…
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Leczo najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię, podgrzewać na małym ogniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 198 kJ / 47 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 6,4 g
w tym cukry - 5,3 g
Błonnik - 1,4 g
Białko - 1,4 g
Sól - 0,86 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zwierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Dodatkowe informacje
EAN | 5900672300833 |
---|---|
Weight | 0.780000 |
Manufacturer | PRIMAVIKA (przetwory i pasty vege) |
Adres producenta | Primavika sp. z o.o., akacjowa 27, 62-023 gądki |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Bezglutenowy - deklaracja | Bez glutenu (deklaracja) |
Termin przydatności | 90 |