Makaron (konjac) vermicelli bezglutenowy BIO 385 g (300 g) - DIET-FOOD

11,04 zł
W magazynie
Makaron (konjac) vermicelli bezglutenowy BIO 385 g (300 g) - DIET-FOOD jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
woda, ekologiczna mąka z rośliny konjac 3,4 %.

OPIS
Głównym składnikiem Bio Diet Vermicelli jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 30 kJ/7 kcal
Tłuszcz - <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - <0,2 g
w tym cukry - <0,1 g
Błonnik - 2,6 g
Białko - <0,1 g
Sól - <0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 3 dni.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5903933643717
Weight0.410000
ManufacturerDIET-FOOD
Adres producentaMipama e.z. szafarz spółka jawna, rogatka 7a, 62-860 opatówek
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Wegetariański

Wegetariański

Wegański

Wegański

Bezglutenowy

Bez glutenu (w składnikach)

Bezglutenowy - deklaracjaBez glutenu (deklaracja)
Cukier

Bez cukru (w składnikach)

Termin przydatności90
Kraj pochodzenia składników-

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: