Makaron (z białej kukurydzy) krajanka bezglutenowy BIO 250 g - BARTOLINI

12,50 zł
W magazynie
Makaron (z białej kukurydzy) krajanka bezglutenowy BIO 250 g - BARTOLINI jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %.

OPIS
Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 5 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1493 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: <0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5901902004743
Weight0.270000
ManufacturerBARTOLINI (makarony)
Adres producentaP.p.h. tabit sp. z o.o., kołłątaja 44, 05-402 otwock
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Wegetariański

Wegetariański

Wegański

Wegański

Bezglutenowy

Bez glutenu (w składnikach)

Bezglutenowy - deklaracjaBez glutenu (deklaracja)
Cukier

Bez cukru (w składnikach)

Termin przydatności180

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: