Makaron proteinowy (z ciecierzycy) świderki BIO 250 g - BARTOLINI

10,65 zł
W magazynie
Makaron proteinowy (z ciecierzycy) świderki BIO 250 g - BARTOLINI jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
100 % mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Źródło miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1539 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 10 g
Błonnik: 13 g
Białko: 18 g
Sól: 0,01 g

Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
Żelazo: 2,4 mg (17 %)**
Mangan: 1,5 mg (75 %)**
Miedź: 0,3 mg (30 %)**
Fosfor: 129 mg (18 %)**

** dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5901902003678
Weight0.320000
ManufacturerBARTOLINI (makarony)
Adres producentaPrzedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe tabit spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, hugona kołłątaja 44, 05-402 otwock
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Wegetariański

Wegetariański

Wegański

Wegański

Bezglutenowy

Bez glutenu (w składnikach)

Cukier

Bez cukru (w składnikach)

Termin przydatności180

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: