Makaron (z jaj przepiórczych) krajanka BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)
Opis
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA przepiórcze świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron ze świeżo wybijanych jaj przepiórczych pozyskiwanych z polskich gospodarstw rolnych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna: 771 kJ/182 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Dodatkowe informacje
EAN | 5901902004699 |
---|---|
Weight | 0.320000 |
Manufacturer | BARTOLINI (makarony) |
Adres producenta | P.p.h. tabit sp. z o.o., kołłątaja 44, 05-402 otwock |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 180 |
Kraj pochodzenia składników | Polska |