Maranta (skrobia z korzenia) bezglutenowa BIO 800 g - HORECA (TERRASANA)
Opis
SKŁADNIKI
100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1535 kJ / 362 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 3,4 g
Białko - 0,3 g
Sól - 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 8713576008685 |
---|---|
Weight | 0.870000 |
Manufacturer | HORECA BIO - pozostałe |
Adres producenta | Terrasana healthfood leimuiden b.v., waaier 10, 2451 leimuiden |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Bezglutenowy - deklaracja | Bez glutenu (deklaracja) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 30 |
Kraj pochodzenia składników | Niderlandy |