Mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką bez dodatku cukrów bezglutenowa 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2 %, płatki teff, nasiona chiaWykorzystaj nasiona chia do zrobienia koktajlu! - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuska babki jajowatej, sól kłodawska.
OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1737 kJ/317 kcal
Tłuszcz - 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,5 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 1,4 g
Białko - 14 g
Sól - 1,3 g
INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902837810195 |
---|---|
Weight | 0.510000 |
Manufacturer | PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze) |
Adres producenta | Simpatiko s.c. ul. łuże 20, 05-092 dąbrowa |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Bezglutenowy - deklaracja | Bez glutenu (deklaracja) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 60 |