Olej słonecznikowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 500 ml - EKKO
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny olej słonecznikowy nierafinowany tłoczony na zimno.
OPIS
Olej słonecznikowy wysokooleinowy charakteryzuje wysoka zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego też stosowany jest do głębokiego smażenia i frytowania oraz przygotowywania potraw na ciepło.
Źródło witaminy E i omega-9.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,49 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 89,07 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 10,2 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Kwas oleinowy: 87,79 g
omega-9: 89,07 g
Witamina E: 30 mg (250 %)**
** - dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Dodatkowe informacje
EAN | 4779048082021 |
---|---|
Weight | 0.840000 |
Manufacturer | EKKO (oleje) |
Adres producenta | Uab ekko lt, raudondvaris village 1, raudondvaris, lt-32101 zarasai district, lithuania |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 120 |
Kraj pochodzenia składników | Litwa |