Oleje ekologiczne
Oleje ekologiczne to doskonała alternatywa dla przetworzonych, rafinowanych tłuszczów. Wytwarzane w sposób stuprocentowo mechaniczny, bez użycia środków chemicznych mają naturalny smak i są zdrowsze. Dostarczają witamin i minerałów, obniżają poziom cholesterolu, są źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych, które pełnią ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu ludzkiego organizmu. Ekologiczne oleje znajdują szerokie zastosowanie w kuchni – nadają się do sałatek, zup, potraw kuchni polskiej i zagranicznej, mogą być podawane z pieczywem lub dodawane do ciast i wypieków.
- Olej z pestek dyni tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA31,03 zł|Manufacturer: TERRA D'OMBRA (włoskie oliwy i oleje)
- Olej z zarodków rzepaku do smażenia tłoczony na zimno BIO 500 ml - OLANDIA25,25 zł|Manufacturer: OLANDIA (oleje)
- Olej z zarodków rzepaku o smaku masła tłoczony na zimno BIO 500 ml - OLANDIA25,25 zł|Manufacturer: OLANDIA (oleje)
- Olej z zarodków rzepaku uniwersalny tłoczony na zimno omega-3 BIO 500 ml - OLANDIA25,25 zł|Manufacturer: OLANDIA (oleje)
- Tłuszcz kakaowy w krążkach BIO 100 g - RAPUNZEL35,82 zł|Manufacturer: RAPUNZEL (makarony, czekolady, oleje, kremy orz.)