Oliwa z oliwek extra virgin biancolilla BIO 500 ml - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
OPIS
Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek Biancolilla. Oliwa o jasnozielonej barwie z żółtymi refleksami. Doskonale łączy się z surowymi i gotowanymi warzywami, ziemniakami, zupami i grillowanymi rybami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3478 kJ / 828 kcal
Tłuszcz - 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 14 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,2 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła i ciepła.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8009004850033 |
|---|---|
| Weight | 0.870000 |
| Manufacturer | ALCE NERO (włoskie produkty) |
| Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Włochy |