Oliwa z oliwek extra virgin niefiltrowana BIO 500 ml - RUSTICHELLO
Opis
SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Gdy temperatura spada do około 5ºC, niektóre kwasy tłuszczowe obecne w oliwie zaczynają krystalizować, powodując jej zmętnienie. To naturalne zjawisko nie wpływa na jakość produktu. Wystarczy umieścić oliwę w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej, aby odzyskała swoją pierwotną klarowność. Oliwa pozostaje w pełni wartościowa i nadaje się do spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, ale nie w lodówce
Dodatkowe informacje
EAN | 5906961181862 |
---|---|
Weight | 0.890000 |
Manufacturer | RUSTICHELLO (włoska oliwa) |
Adres producenta | Oleificio fabbri s.p.a., viale europa 33, lammari, włochy |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 90 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |