Pesto bazyliowe z tofu wegańskie BIO 130 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
pasta bazyliowa* 43 % (bazylia* 39 %, olej słonecznikowy*,sól), olej słonecznikowy*,oliwa z oliwek extra virgin*, tofu* (10 %) (woda, SOJA*, substancja wiążąca: chlorek magnezu), ORZECHY NERKOWCA*, sól, orzeszki piniowe* (0,9 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wegańskie pesto z oliwą z oliwek i włoskim tofu. Wytwarzane na bazie pesto alla Genovese. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem i brakiem laktozy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1903 kJ / 453 kcal
Tłuszcz - 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g
Węglowodany - 3,4 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 3,5 g
Sól - 2,6 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Dodatkowe informacje
EAN | 8009004811874 |
---|---|
Weight | 0.270000 |
Manufacturer | ALCE NERO (włoskie produkty) |
Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 180 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |