Pesto czerwone z suszonych pomidorów BIO 130 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
uwodnione pomidory suszone* 55 %, pulpa pomidorowa 10 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 7 %, oliwa z oliwek extra virgin*, ocet jabłkowy*, SER Parmigiano Reggiano DOP* (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka), sól, pieprz*, chilli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 605 kJ /144 kcal
Tłuszcz - 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,0 g
Węglowodany - 5,2 g
w tym cukry - 3,9 g
Białko - 2,3 g
Sól - 2,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Dodatkowe informacje
EAN | 8009004850217 |
---|---|
Weight | 0.270000 |
Manufacturer | ALCE NERO (włoskie produkty) |
Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 180 |
Kraj pochodzenia składników | - |