Popcorn z żółtej kukurydzy z shea i solą do przygotowania w mikrofalówce bezglutenowy BIO 90 g - POPCROP
Opis
SKŁADNIKI
ziarno żółtej kukurydzy*, olej shea*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Usuń foliowe opakowanie i umieść rozchyloną papierową torebkę w kuchence mikrofalowej zgodnie z umieszczonymi oznaczeniami. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksymalną moc i włącz na 2 - 4 minuty, nasłuchuj odgłosów prażenia. Popcorn jest gotowy, gdy pękanie następuje co 1 - 2 sekundy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1654 kJ/395 kcal
Tłuszcz: 11,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,9 g
Węglowodany: 49,1 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 14,8 g
Białko: 10,5 g
Sól: 1,5 g
UWAGA
Torebka po przygotowaniu jest gorąca, zawiera parę i należy otwierać ją ostrożnie. Produkt powinien być przygotowywany pod nadzorem osoby dorosłej. Nie pęknięte ziarna należy wyrzucić, nie używać ponownie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Dodatkowe informacje
EAN | 5904730218207 |
---|---|
Weight | 0.100000 |
Manufacturer | POPCROP (niebieska kukurydza, chrupki proteinowe) |
Adres producenta | Mdr healthy food sp. z o.o., ul. żuławska 13a, 82-103 mikoszewo, polska |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Wegetariański | Wegetariański |
Wegański | Wegański |
Bezglutenowy | Bez glutenu (w składnikach) |
Bezglutenowy - deklaracja | Bez glutenu (deklaracja) |
Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
Termin przydatności | 120 |