Produkty zbożowe bezglutenowe
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin.
- Makaron (tajski ryżowy) instant (3 mm) 400 g - FARMER8,59 zł|Manufacturer: FARMER (makarony tajskie ryżowe)
- Makaron proteinowy (z bobu) świderki 250 g - BARTOLINI (DARY ZIEMI)8,98 zł|Manufacturer: BARTOLINI (makarony)
- Makaron proteinowy (z soczewicy czerwonej) warkocz 250 g - BARTOLINI9,11 zł|Manufacturer: BARTOLINI (makarony)
- Makaron proteinowy z groszku zielonego świderki BIO 250 g - BIO PLANET9,24 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria INNE
- Mąka gryczana jasna BIO 500 g - BIO PLANET8,95 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE
- Mąka z sorgo bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO8,59 zł|Manufacturer: PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)
- Płatki gryczane BIO 300 g - BIO PLANET8,95 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria RÓŻOWA (płatki, otręby, musli)
- Płatki ryżowe BIO 250 g - BIO PLANET8,88 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria RÓŻOWA (płatki, otręby, musli)
- Roślinny zamiennik 6 jaj do pieczenia i gotowania bezglutenowy BIO 30 g - BIOVEGAN8,59 zł|Manufacturer: BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)