Produkty zbożowe bezglutenowe
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin.
- Makaron (konjac) w kształcie ryżu bezglutenowy 270 g (200 g) - DIET-FOOD8,84 zł|Manufacturer: DIET-FOOD
- Makaron (konjac) w kształcie ryżu bezglutenowy BIO 385 g (300 g) - BETTER THAN FOODS9,04 zł|Manufacturer: BETTER THAN FOODS (makarony konjac)
- Makaron (tajski ryżowy) instant (3 mm) 400 g - FARMER8,59 zł|Manufacturer: FARMER (makarony tajskie ryżowe)
- Makaron proteinowy (z bobu) świderki 250 g - BARTOLINI (DARY ZIEMI)8,53 zł|Manufacturer: BARTOLINI (makarony)
- Makaron proteinowy (z soczewicy czerwonej) warkocz 250 g - BARTOLINI9,11 zł|Manufacturer: BARTOLINI (makarony)
- Mąka z sorgo bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO9,04 zł|Manufacturer: PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)
- Płatki gryczane BIO 300 g - BIO PLANET8,95 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria RÓŻOWA (płatki, otręby, musli)
- Płatki owsiane bezglutenowe BIO 600 g - BIO PLANET9,19 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria RÓŻOWA (płatki, otręby, musli)