Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Pomidory suszone w oliwie BIO 330 g (160 g) - ALCE NERO39,75 zł|Manufacturer: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Powidełko śliwkowe bez dodatku cukrów bezglutenowe 180 g - BIOFOOD12,88 zł|Manufacturer: BIOFOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Powidła ze śliwki węgierki bez dodatku cukrów BIO 270 g - BATOM27,57 zł|Manufacturer: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Powidła śliwkowe bez dodatku cukrów 310 g - KROKUS17,96 zł|Manufacturer: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Powidła śliwkowe bez dodatku cukrów BIO 340 g - BATOM27,06 zł|Manufacturer: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)