Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Truskawka 80 % z cukrem trzcinowym BIO 270 g - SAD DANKÓW22,64 zł|Manufacturer: SAD DANKÓW (przetwory owocowe)
- Umeboshi (morele japońskie kiszone) 250 g - TERRASANA38,72 zł|Manufacturer: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Umeboshi (morele japońskie kiszone) bezgutenowe BIO 150 g - TERRASANA48,78 zł|Manufacturer: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Wiśnie i jabłka bez dodatku cukrów 310 g - KROKUS17,70 zł|Manufacturer: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)