Soczewica

Soczewica od wieków znana jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. W krajach azjatyckich nadal jest podstawowym składnikiem wykorzystywanym w kuchni. Należy jednak pamiętać, by sięgać po tę z upraw ekologicznych. Takie uprawy nie są masowe oraz nie są stosowane na nich chemiczne środki ochrony roślin, które mogą się kumulować w ziarnach soczewicy i mieć szkodliwy wpływ na człowieka. Ekologiczna soczewica to źródło białka, błonnika, witamin oraz wielu składników mineralnych. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cholesterolu.

  1. Chrupki ryż - soczewica bez dodatku cukrów bezglutenowe od 8 miesiąca BIO 25 g - HOLLE
    5,39 zł
    |
  2. Soczewica brązowa BIO 500 g - BIO PLANET
    10,73 zł
    |
  3. Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - BIO PLANET
    37,57 zł
    |
  4. Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - THE PLANET
    37,57 zł
    |
  5. Soczewica czarna beluga BIO 400 g - BIO PLANET
    17,29 zł
    |
  6. Soczewica czarna beluga BIO 5 kg - HORECA (BIO PLANET)
    166,70 zł
    |
  7. Soczewica czarna beluga BIO 500 g - BIO PLANET
    20,03 zł
    |
  8. Soczewica czerwona BIO 1 kg - BIO PLANET
    16,94 zł
    |
  9. Soczewica czerwona BIO 1 kg - THE PLANET
    16,94 zł
    |
  10. Soczewica czerwona BIO 2 kg - BIO PLANET
    31,61 zł
    |
  11. Soczewica czerwona BIO 400 g - BIO PLANET
    8,59 zł
    |
  12. Soczewica czerwona BIO 400 g - NATURAVENA
    8,98 zł
    |
Strona
na stronę