Sos curry indian tikka masala bezglutenowy BIO 350 g - TERRASANA

19,32 zł
W magazynie
Sos curry indian tikka masala bezglutenowy BIO 350 g - TERRASANA jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
30 % skoncentrowana pasta pomidorowa*, woda, marchew*, cebula*, 6 % ORZECHY NERKOWCA*, olej słonecznikowy*, cukier kokosowy*, curry* (kolendra*, czosnek*, imbir*, kurkuma*, słodka papryka*, kozieradka* 0,03 %, kardamon*, mielona GORCZYCA*, cynamon*, anyż*, pieprz cayenne*, kminek*), sól morska, cytryna*, tamaryndowiec*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Tikka masala to pyszny wegański sos curry o indyjskich korzeniach. Łagodne i lekko słodkie curry na bazie ekologicznych pomidorów, dużej ilości warzyw, ziół i przypraw. I nerkowce, bo dzięki temu curry jest pełniejsze i bardziej kremowe. Można tu skosztować autentycznych smaków kuchni indyjskiej.
Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 530 kJ/127 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 8,1 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 2,7 g
Sól: 1,5 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SELER i soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN8713576002812
Weight0.600000
ManufacturerTERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
Adres producentaTerrasana healthfood leimuiden b.v., waaier 10, 2451 leimuiden
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Wegetariański

Wegetariański

Wegański

Wegański

Bezglutenowy

Bez glutenu (w składnikach)

Bezglutenowy - deklaracjaBez glutenu (deklaracja)
Termin przydatności60

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: