Zakwas chlebowy orkiszowy w proszku BIO 30 g - BIOVEGAN
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych
OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZOWEGO bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZOWEJ, 300 g mąki ŻYTNIEJ, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 8,3 g
Białko: 15 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 4005394123003 |
|---|---|
| Weight | 0.050000 |
| Manufacturer | BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże) |
| Adres producenta | Biovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Wegetariański | Wegetariański |
| Wegański | Wegański |
| Cukier | Bez cukru (w składnikach) |
| Termin przydatności | 30 |
| Kraj pochodzenia składników | Niemcy |