Mąki bezglutenowe

Mąki bezglutenowe charakteryzują się ogromną różnorodnością smaku, zapachu, ale i również sposobów ich wykorzystywania. Mąka bezglutenowa bez problemu może zastąpić tradycyjne mąki pszenne w tak podstawowych wyrobach jak pizza, pierogi, czy nawet chleb. Nawet wręcz wypieki z użyciem mąki bezglutenowej są bardziej kruche, mniej pulchne, a dzięki dodatkom zawartym w danej mące ich smak jest jeszcze bardziej podkręcony, wyraźny i oryginalny. Mąka bezglutenowa dominuje nad mąką pszenną, tym, że nie wpływa negatywnie na sen, nie rozpycha.

  1. Mieszanka do wypieku chleba wieloziarnistego bezglutenowa (skandynawska) BIO 600 g - BAUCK HOF
    20,77 zł
    |
  2. Mieszanka na brownie bezglutenowa BIO 400 g - BAUCK HOF
    19,24 zł
    |
  3. Mieszanka na ciasto na pizzę bezglutenowa BIO 350 g - BAUCK HOF
    13,91 zł
    |
na stronę