Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Fasolka adzuki BIO 1 kg - BIO PLANET
    24,87 zł
    |
  2. Fasolka biała jaś BIO 1 kg - BIO PLANET
    29,49 zł
    |
  3. Fasolka czerwona kidney BIO 1 kg - BIO PLANET
    30,64 zł
    |
  4. Fasolka mung BIO 1 kg - BIO PLANET
    23,28 zł
    |
  5. Groch żółty BIO 1 kg - BIO PLANET
    21,16 zł
    |
  6. Soczewica czarna beluga BIO 500 g - BIO PLANET
    21,55 zł
    |
na stronę