Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Fasolka mung BIO 500 g - BIO PLANET
    12,17 zł
    |
  2. Fasolka pinto BIO 400 g - BIO PLANET
    11,33 zł
    |
  3. Groch zielony połówki BIO 500 g - BIO PLANET
    10,91 zł
    |
  4. Groch żółty BIO 1 kg - BIO PLANET
    18,96 zł
    |
  5. Soczewica brązowa BIO 500 g - BIO PLANET
    10,73 zł
    |
  6. Soczewica czarna beluga BIO 400 g - BIO PLANET
    17,29 zł
    |
  7. Soczewica czarna beluga BIO 500 g - BIO PLANET
    20,03 zł
    |
  8. Soczewica czerwona BIO 1 kg - BIO PLANET
    16,94 zł
    |
  9. Soczewica czerwona BIO 1 kg - THE PLANET
    16,94 zł
    |
  10. Soczewica zielona BIO 400 g - BIO PLANET
    13,36 zł
    |
  11. Soczewica zielona BIO 400 g - NATURAVENA
    14,35 zł
    |
  12. Soczewica zielona BIO 500 g - BIO PLANET
    15,98 zł
    |
Strona
na stronę