Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Ciecierzyca bezglutenowa BIO 1 kg - BIO PLANET
    19,32 zł
    |
  2. Ciecierzyca bezglutenowa BIO 400 g - BIO PLANET
    9,54 zł
    |
  3. Fasolka czerwona kidney BIO 400 g - BIO PLANET
    13,24 zł
    |
  4. Fasolka mung BIO 1 kg - BIO PLANET
    21,65 zł
    |
  5. Fasolka mung BIO 400 g - BIO PLANET
    10,73 zł
    |
  6. Groch żółty BIO 400 g - BIO PLANET
    9,19 zł
    |
  7. Soczewica czarna beluga BIO 400 g - BIO PLANET
    17,29 zł
    |
  8. Soczewica czerwona BIO 1 kg - BIO PLANET
    20,28 zł
    |
  9. Soczewica zielona BIO 400 g - BIO PLANET
    13,89 zł
    |
  10. Soczewica żółta BIO 400 g - BIO PLANET
    13,13 zł
    |
  11. Soja BIO 400 g - BIO PLANET
    7,39 zł
    |
na stronę