Ziarna bezglutenowe
Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.
- Fasolka pinto BIO 400 g - BIO PLANET11,33 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Groch zielony cały BIO 500 g - BIO PLANET8,59 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Groch zielony połówki BIO 500 g - BIO PLANET10,91 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Soczewica brązowa BIO 500 g - BIO PLANET10,73 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - BIO PLANET37,57 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - THE PLANET37,57 zł|Manufacturer: THE PLANET (Zakupy przyjazne Ziemi)
- Soczewica czarna beluga BIO 400 g - BIO PLANET17,29 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Soczewica czarna beluga BIO 5 kg - HORECA (BIO PLANET)166,70 zł|Manufacturer: HORECA BIO - pozostałe